Home TNPSC Exam ENGLISH GK ENGLISH GK FOR GOVT EXAMS | TNPSC EXAM – 0111

ENGLISH GK FOR GOVT EXAMS | TNPSC EXAM – 0111

0
4
TNPSC General Knowledge Questions and Answers

1. How many 7’s are there in the following number series; which are preceded by an even number but not followed by any odd?
437523721367542742712276572
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than four
Ans : (B)

2. How many 5’s are there in the following number series, which are preceded by 3 but not followed by 2 ?
5243546785325735642354752358356
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than four
Ans : (E)

3. How many 3’s are there in the following number series, which are preceded by an odd number but not followed by an even number?
3425315213673182785391345235435
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than four
Ans : (C)

4. If the numbers which are divisible by 4, from 4 to 84 are written in reverse order then which number will be at the 7th place?
(A) 60
(B) 28
(C) 20
(D) 32
(E) None of these
Ans : (A)

5. How many numbers are there from 5 to 100, which are divisible by 3 and either unit or tenth digit or both include 3 ?
(A) 10
(B) 8
(C) 6
(D) Less than 6
(E) None of these
Ans : (C)

6. How many 4’s are there in the following number-series which are preceded by 5 but not followed by 7 ?
23423425473243192547547234529546
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than four
Ans : (A)

7. If the numbers between 4 to 90, which are divisible by 5, and which contain 5 in the unit, tenth or both place, are removed, then how many numbers divisible by 5 will be left?
(A) 7
(B) 8
(C) 18
(D) 12
(E) None of these
Ans : (B)

8. Rajan remembers that his elder brother was born between 13th and 16th April while his mother remembers that he was born after 14th April and before 17th April. If the statements of both are considered correct then on which date of April he was born ?
(A) 14
(B) 16
(C) 14 or 15
(D) 15
(E) 15 or 16
Ans : (D)

9. How many numbers are there from 1 to 60, which are divisible by 3 and either unit digit or tenth digit or both include 3 ?
(A) 5
(B) 9
(C)15
(D) More than 15
(E) None of these
Ans : (A)

10. If the following numbers are written in descending order then what will be the middle digit of the middle term ?
723, 789, 595, 659, 713, 785, 689
(A) 1
(B) 7
(C) 8
(D) 3
(E) 2
Ans : (A)

NO COMMENTS

Leave a Reply

%d bloggers like this: