Home TNPSC Exam ENGLISH GK ENGLISH GK FOR GOVT EXAMS | TNPSC EXAM – 0112

ENGLISH GK FOR GOVT EXAMS | TNPSC EXAM – 0112

0
5
TNPSC General Knowledge Questions and Answers

11. A bus for Bombay leaves after every forty minutes from a bus stand. An enquiry clerk told a passenger that the bus had already left ten minutes ago and the next bus will leave at 10.45 a.m. At what time did the enquiry clerk give this information to the passenger ?
(A) 10.05 a.m.
(B) 9.55 a.m.
(C) 10.35 a.m.
(D) 10.15 a.m.
(E) 10.25 a.m.
Ans : (D)

12. If the numbers between 1 to 65 and divisible by 4 are written in reverse order then which of the following numbers will be at l0th place?
(A) 44
(B) 24
(C) 40
(D) 28
(E) None of these
Ans : (D)

13. How many 6’s are there in the following number-series which are preceded by 5 but not followed by 7 ?
56765649276743568649567
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) None of these
Ans : (B)

14. How many 4’s are there in the following number-series which are preceded and followed by only an even number?
6432483154232464813242645
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) None of these
Ans : (D)

15. How many 2’s are there in the following number series which are preceded by 5 but not followed by an odd number? .
13523545245226245267823527524
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) More than four
(E) None of these
Ans : (E)

16. How many 3’s are there in the following series, which are not preceded by an odd number but followed by 4 ?
15323465347834923456343534
(A) None
(B) Two
(C) Four
(D) One
(E) None of these
Ans : (C)

17. How many B’s are there in the following letter-series, which are followed by G but G is not be followed by S ?
BGSQBRNOBGNSQLTBGQTDBGUWXBGF
(A) 4
(B) 3
(C) 2
(D) 5
(E) None of these
Ans : (A)

18. How many D’s are there in the following letter-series, which are preceded by K and followed by Q ?
KDRMBSKDQKRBLKDQMQDKEFQDK
(A) 4
(B) 2
(C) 1
(D) 3
(E) None of these
Ans : (B)

19. If the numbers from 4 to 55 which are divisible by 3 and also the numbers which contain 3 as one of the digits, are removed, then how many numbers will be left?
(A) 24
(B) 23
(C) 22
(D) 25
(E) None of these.
Ans : (D)

NO COMMENTS

Leave a Reply

%d bloggers like this: