Home TNPSC Exam ENGLISH GK ENGLISH GK FOR GOVT EXAMS | TNPSC EXAM – 0115

ENGLISH GK FOR GOVT EXAMS | TNPSC EXAM – 0115

0
5

Directions—In each of the following questions a series is given. Which one of the alternatives will replace the question-mark (?) ?

1. JD, KF, ?, PM, TR
(A) MI
(B) NJ
(C) NI
(D) OJ
(E) None of these
Ans : (A)

2. BTO, DSQ, FRS, HQU, ?
(A) IPX
(B) JPW
(C) GPW
(D) JRW
(E) None of these
Ans : (B)

3. B, D, G, K, P, ?
(A) U
(B) W
(C) T
(D) X
(E) None of the»e
Ans : (E)

4. Z, T, O, K, H, ?
(A) E
(B) J
(C) F
(D) D
(E) None of these
Ans : (C)

5. HZF, IWH, KSJ, NNL, ?
(A) SHM
(B) RHN
(C) THN
(D) RGM
(E) None of these
Ans : (B)

6. MR, PO, SL, VI, ?
(A) YF
(B) ZE
(C) YD
(D) ZF
(E) None of these
Ans : (A)

7. LOT, NNR, QMO, ULK, ?
(A) YKE
(B) YJF
(C) JKF
(D) JKE
(E) None of these
Ans : (C)

8. CG, GH, LJ, RM, ?
(A) ZR
(B) YR
(C) ZQ
(D) YQ
(E) None of these
Ans : (D)

9. FRP, HPQ. JNS, LLV, ?
(A) PKZ
(B) NJZ
(C) OJZ
(D) MKZ
(E) None of these
Ans : (B)

10. Z15A, W13C, ?, Q9G, N7I.
(A) T12F
(B) R11F
(C) T11E
(D) R13D
(E) None of these
Ans : (C)

11. MN, NM, MNO, ONM, MNOP, ?
(A) NPOM
(B) POMN
(C) MOPN
(D) PONM
(E) None of these
Ans : (D)

12. CVD, CTE, DQE, DMF, EHF, ?
(A) ECG
(B) FCG
(C) EBG
(D) FBG
(E) None of these
Ans : (C)

13. JKL, LKJ, JKLM, MLKJ, JKLMN, ?
(A) LMJKN
(B) NLMKJ
(C) NMUK
(D) NMLKJ
(E) None of these
Ans : (D)

14. 7T19, 9Q16, 11N13, 13K10, 15H7, ?
(A) 17E4
(B) 18F5
(C) 17E3
(D) 18D4
(E) None of these
Ans : (A)

NO COMMENTS

Leave a Reply

%d bloggers like this: