ENGLISH GK FOR GOVT EXAMS | TNPSC EXAM – 0117

0
6
TNPSC General Knowledge Questions and Answers

1. As ‘Wheel’ is related to ‘Vehicle’ similarly ‘Clock’ is related to what?
(A) Needle
(B) Nail
(C) Stick
(D) Pin
(E) None of these
Ans : (A)

2. As ‘Plateau’ is related a ‘Mountain’, similarly ‘Bush’ is related to what?
(A) Plants
(B) Field
(C) Forest
(D) Trees
(E) Stem
Ans : (C)

3. As ‘Astronomy’ is related to ‘Planets’, similarly ‘Astrology’ is related to what?
(A) Satellites
(B) Disease
(C) Animals
(D) Coins
(E) None of these
Ans : (E)

4. As ‘Earthquake’ is related to ‘Earth’, similarly ‘Thundering’ is related to what?
(A) Earth
(B) Sea
(C) Fair
(D) Sky
(E) None of these
Ans : (D)

5. As’ Author’ is related to ‘Writing’, similarly ‘Thief is related to what?
(A) To night
(B) To feel
(C) To steal
(D) To wander
(E) None of these
Ans : (C)

6. As ‘Magazine’ is related to ‘Editor’ in the same way ‘Drama’ is related to what?
(A) Hero
(B) Heroine
(C) Co-actor
(D) Villain
(E) None of these
Ans : (E)

7. As ‘Steal’ is related to ‘Factory’ in the same way ‘Wheat’ is related to what?
(A) Field
(B) Sky
(C) Godown
(D) Market
(E) None of these
Ans : (A)

8. As ‘Cricket’ is related to ‘Bat’ in the same way, ‘Tennis’ is related to what?
(A) Game
(B) Stick
(C) Court
(D) Hand
(E) None of these
Ans : (E)

9. As ‘Football’ is related to ‘Field’ in the same way, ‘Tennis’ is related to what?
(A) Court
(B) Net
(C) Field
(D) Racket
(E) None of these
Ans : (A)

10. As ‘Tennis’ is related to ‘Racket’ in the same way ‘Hockey’ is related to what?
(A) Ball
(B) Stick
(C) Field
(D) Player
(E) None of these
Ans : (B)

Leave a Reply